Filosofia

Like a Dream

Hip-hop, danses urbanes i molt més

Like a Dream és un centre de dansa situat a Riudellots de la Selva (Girona) fundat el 2008 per Jèssica Cuenca, actual directora i professora.

jess v3
jess v3

Jèssica Cuenca fundadora i directora

A Like a Dream donem sentit a allò que fem, tothom compta i pot participar-hi.  Som un equip professional, humà, creatiu i apassionat que ens adaptem a tots els perfils amb una clara vocació educativa. Per nosaltres el que és important és que es gaudeixi de la dansa i alhora oferim sempre formació de qualitat. Al nostre centre sempre estem en constant moviment; amb la mirada i la ment oberta.”

 

UN CENTRE DE DANSA

Espai de creixement motriu i personal on tothom hi troba el seu espai.

 


 

El nostre centre de dansa és un espai de creixement motriu i personal, liderat per Jèssica Cuenca, psicòloga amb coneixements sobre teràpia de grups (teràpia sistèmica). La filosofia de Like a Dream se centra, per una banda, en donar una atenció personalitzada als ballarins i ballarines, tenint en compte les necessitats i particularitats de cadascú. Per altra banda, sempre vetllem pel bon clima i el treball en equip, tant en formacions com en activitats dirigides.

 


 

ORIGEN

Gaudim de la dansa i donem sentit a allò que fem.

 


 

L’origen de Like a Dream el trobem en la creació d’un espectacle de dansa a l’any 2008 que tenia un rerefons solidari i compromès amb la comunitat. Part de la nostra raó de ser és la implicació social. Any rere any, hem millorat la nostra activitat afegint elements innovadors, creixent en nombre de ballarins, de professionals i un llarg etcètera, sempre, però procurant fer la nostra activitat una acció útil per a la societat. Si al principi fèiem aparicions puntuals, actualment ens hem convertit: en un centre de dansa amb activitat durant tot l’any i de referència a Girona.

 

Avui dia, continuem treballant per mantenir l’essència de vincular la dansa i l’acció social, juntament amb l’objectiu que els nostres ballarins i ballarines, menuts i adults, esdevinguin grans ballarins amb una correcta pedagogia, i que aprenguin a ballar per gaudir i que gaudeixin ballant.

 


 

ESPECTACLES I PARTICIPACIÓ

Oportunitats per compartir.

 


 

Des de Like a Dream organitzem els “Espectacles LAD” que consisteixen en una actuació anual per compartir i lluir el que hem après durant l’any. Els “Espectacles LAD” tenen com a fil conductor una història –creada per la Jèssica Cuenca i el seu equip– que s’articula a través del ball i que canvia de temàtica a cada edició. Es tracta d’un dels esdeveniments més esperats al nostre centre, de fet, és una proposta en la qual creiem fermament, perquè remarca el fet de compartir, ja que tota l’escola hi intervé, ens exhibim davant d’un públic ple d’amics i familiars, i són també, una oportunitat de creixement per als i les alumnes del centre.

 

A més a més, durant tot l’any des de Like a Dream participem en diversos i nombrosos actes socials sempre des de la consciència, l’aprenentatge, la solidaritat i també gaudint-ho. Un exemple de col·laboració que portem a terme des de fa anys és l’espectacle que creem amb motiu de La Marató de TV3.

 

També participem en trobades de dansa com ara les organitzades per  The Jungle HipHop (The Jungle Fest) a la comarca de Girona, entre altres concursos i exhibicions que tenen lloc al territori. A vegades participem en competicions, sempre que siguin viscudes com una experiència complementària pel desenvolupament dels ballarins i ballarines. Quan hi participem, ho fem amb el conjunt d’alumnes anomenat “Dreamers” que actuen com a representants de l’escola. «Dreamer« és la paraula que utilitzem tots els que formem part de Like a Dream i amb la qual ens identifiquem: ens uneix un sentiment de pertinença de grup i companyerisme. Cada any la proposta artística dels “Dreamers” canvia, així com, els integrants del grup, donant pas a altres companys i companyes. Aquesta frescor anual, i el fet d’estar “sempre en moviment”, casa totalment amb la nostra filosofia.

 


 

EQUIP FORMAT I AMB PASSIÓ PER LA DANSA

Fem de la dansa una experiència educativa.

 


 

Like a Dream és els i les alumnes, però també professores, professors i equip tècnic. Gran part del professorat tenim formació superior en àmbits com la psicologia, magisteri o pedagogia, fet que ens ajuda a fer la nostra tasca encara millor, amb una clara vocació i mirada educativa. La nostra formació, sumat als anys d’experiència, ens han permès veure que la correcta interacció entre alumnes, professors, equip i famílies és essencial. Gràcies a això podem fer que l’experiència educativa en la dansa, sigui significativa i engrescadora.

 

Cal destacar la implicació per part de professors i professores en relació amb la formació constant. Des de Like a Dream ens trobem regularment amb grups i professionals de prestigi nacional i internacional per aprendre i oferir línies formatives de qualitat.  Per aquest motiu i per tal d’afavorir el desenvolupament dels ballarins i ballarines del nostre centre sempre estem atents a les noves tendències artístiques i pedagògiques.

 

De la mateixa manera que els professors i professores aprenem d’altres experts, des de Like a Dream creiem en les sinergies, per això fomentem la bona relació i la creació de xarxes amb altres centres de dansa, participant en les seves activitats i propostes, creant alhora una comunitat de ballarins i ballarines sana i enriquidora.

 


 

XARXA I COL·LABORACIÓ

Sempre en moviment: la mirada i la ment oberta.

 


 

D’altra banda, també creiem en les sinergies en l’àmbit intern, per això al centre Like a Dream treballem amb diverses disciplines, professionals i activitats relacionades amb la dansa i la nostra filosofia. Aquest interès interdisciplinari es veu reflectit en l’oferta del nostre centre. Inicialment a Like a Dream oferíem cursos i formacions de hip-hop i danses urbanes, per més tard ampliar-ho amb altres opcions artístiques que van des de la dansa contemporània al flamenc passant pels balls de saló, entre d’altres. Aquest tipus d’ofertes ha anat variant amb el temps i responen, en part, a la demanda i inquietuds dels «Dreamers«. Una bona manera de poder estar al dia de les nostres activitats és seguint-nos a les xarxes socials.

 

La dansa, les persones, el dinamisme, el treball en equip, la cooperació, la solidaritat, l’harmonia, l’aprenentatge, l’acompanyament, el creixement, el goig, la il·lusió, el benestar i moltes altres coses són l’essència de Like a Dream.

 


 

T’animes a ser Dreamer?